24 Şubat 2021 Çarşamba

Ucuz Bilim Kitapları



Beyin, davranış ve hormonlardaki cinsiyet farklılıklarını araştıran ülkedeki ilk kliniğin kurucusu Dr. Louann Brizendine, dikkatini erkek beynine çevirerek hayatın her aşamasında "erkek gerçekliğinin" temelde nasıl olduğunu gösteriyor. kadın olandan farklı. Ticari marka erişilebilirliği ve samimiyeti ile erkek psikolojisi ve nörolojisindeki en son gelişmeleri araştırırken, erkek beyninin şunları ortaya koyuyor:

Yalın, ortalama bir problem çözme makinesidir. Kişisel bir problemle karşı karşıya kalan bir adam, çözüm bulmak için duygusal beyin yapılarını değil analitik beyin yapılarını kullanacaktır.

- Rekabet altında büyür, içgüdüsel olarak kaba davranır ve rütbe ve hiyerarşiye takıntılıdır.

-Kadın beyninden 2,5 kat daha büyük bir cinsel arayış alanı vardır, onu kadın vücudunun parçaları hakkında cinsel fantezilerle tüketir.

- Ergenlik çağında testosteronda o kadar büyük bir artış yaşar ki, başkalarının yüzlerini daha agresif olarak algılar.

Erkek Beyin nihayet klişeleri alt üst etti. Kusursuz bir şekilde araştırılmış ve bilimsel bilginin en ileri noktasında olan bu kitap, her erkeğin, özellikle de bir erkek tarafından kötülenen her kadının sahip olması gereken bir kitap.

Michael Crichton'a Jurassic Park'ın öncülünü veren disiplin olan biyoarkeolojinin ön saflarında yer alan lider bir uzman olan Martin Jones Unlocking the Past'ta, bu öncü bilimin insanlık tarihini nasıl yeniden yazdığını ve geçmişin asla anlatılamayacak hikayelerini nasıl ortaya çıkardığını açıklıyor önce. İlk kez, antik yaşamın yapı taşları olan DNA, proteinler ve uzun süredir fosillerde, toprakta ve kayalarda hapsolmuş yağlar bilim tarafından geniş ölçüde erişilebilir hale geldi. Genetik ve diğer moleküler teknolojilerin en ileri noktasında çalışan araştırmacılar, bu eski biyomoleküllerin insan iskeletlerindeki, tortulardaki ve fosilleşmiş bitkilerdeki, dinozor kemiklerindeki ve kehribar içinde hapsolmuş böceklerdeki kalıntılarını araştırıyorlar.

Bilim adamları, DNA'nın belirli bir alanından moleküler bir saat tasarlayarak, tüm insanların yaklaşık 150.000 yıl önce yaşamış "Mitokondriyal Havva" olarak adlandırılan ortak bir kadın atadan geldiğini belirlediler. Öğütme taşları ve çanak çömlek parçalarından elde edilen moleküllerden, eski diyetleri yeniden oluşturdular ve süt üretimi ve yemek pişirmek için kaynar su gibi uygulamalar başladığında ortaya koydular. Firavunların mezar odasına bırakılan birayı yeniden inşa ettiler ve doksanlı yılların başında Alpler'de bulunan 5.000 yaşındaki avcı Iceman'ın son yolculuğundan önce ne yediğini biliyorlar. Jones, hem yenilikçi araştırmanın heyecanını hem de bazen zorlu bilimsel tartışmaların çürümüş halini yansıtan son derece önemli bir çalışma yazdı. Geçmişin Kilidini Açmak, en ilgi çekici haliyle bilimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder