18 Nisan 2021 Pazar

Elektromanyetik dalgalar


Elektrik ve Manyetik dalgalar

Işık, aynı uzaysal ve zamansal periyodiklikle salınan karşılık gelen bir ortogonal manyetik alanla birlikte hem zamanda hem de uzayda salınan bir elektrik alanı olan elektromanyetik bir radyasyondur. Bu ilk olarak Maxwell tarafından tanımlanmıştır.

Işık bir malzemeye girdiğinde atomların içindeki yüklü parçacıklarla etkileşime girer. Hem manyetik ve elektrik alan maddeler tarafından absorbe edilebilir olsa da, ışık alanının etkileşim genellikle yaklaşık 10 5 biz sadece elektrik alanının etkileşimi ile ilgilenmemiz birinci yaklaşım böylece manyetik alanın daha güçlü ve Önemli olmak. Işığın elektrik alanı bir malzemeye girdiğinde ve elektronların hareket etmesine neden olur.

 
google harita bilim



Biçimsel olarak, "ışık" terimi, elektromanyetik spektrumun görünür kısmına kesinlikle uygulanabilir, ancak tüm görünür ve görünmeyen spektrumu içeren daha gevşek bir tanım kullanacağız.

Işık, hem dalga boyu ve frekans özelliklerine sahip bir dalga olarak hem de fotonlar olarak bilinen ayrı paketlerde nicelleştirildiği için parçacık olarak davranır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder